Ratafia- wieloowocowe czerwone słodkie

50,00 

Klasyczna hiszpańska Ratafia, to nalewka z wielu owoców, którą robi się od wiosny do późnej jesieni zasypując kolejne warstwy owoców cukrem i zalewając spirytusem. Nasz autorski przepis na Ratafię, to mocne słodkie wino z naturalnym alkoholem (15%), z 10 ślężańskich owoców, poczynając od wiosennych, aromatycznych truskawek na jesiennych jabłkach i gruszkach kończąc. W skład wchodzą także śliwki, czereśnie, wiśnie, porzeczki czarne i czerwone, maliny i brzoskwinie. Okolice Ślęży słynęły niegdyś z sadownictwa stąd też nazwa wioski na zachodnich stokach Ślęży – Sady. Teraz już ich areał drastycznie się skurczył choć nadal można je spotkać w okolicy, tak samo jak przedwojenne czereśnie wzdłuż szosy do Nasławic.

 

EAN:
Kategoria:
DESIGN: INFORD.eu

Decyzja o zamieszkaniu w Sobótce zapadła szybko i to nie tylko dlatego, że jest w połowie drogi między Wrocławiem a Wałbrzychem skąd pochodzimy. Kilkanaście lat spędzonych u stóp Ślęży utwierdziło nas w przekonaniu, że był to jeden z najlepszych wyborów w naszym życiu...

Czy masz ukończone 18 lat ?
TAK
NIE